Loïs Openda scoort voor RB Leipzig tegen FC Augsburg

RB Leipzig wint overtuigend, Openda zet zichzelf weer eens op het scorebord

Vandaag om 18:48
Laatste update: om 18:56

Loïs Openda heeft zich weer eens kunnen tonen in het shirt van RB Leipzig. De aanvaller van de Rode Duivels beleefde met een goal en een assist een prima middag tegen FC Augsburg.

Geen Arthur Vermeeren en Maarten Vandevoordt aan de aftrap bij de ploeg van coach Marco Rose. Openda en ook ex-Club Brugge-speler Antonio Nusa mochten wel weer in de basisploeg beginnen. Vermeeren viel in en speelde een kwartier mee.

Leipzich kende weinig problemen met het laag geklasseerde Augsburg. Al binnen het kwartier had spits Benjamin Sesko tweemaal gescoord. Bij de openingstreffer werd de Sloveen bediend door Openda.

Vlak na de rust was het raak voor Openda zelf. De rappe aanvaller kon na een fraaie assist van de Nederlander Xavi Simons vrij doorlopen naar doel en rondde beheerst af. Voor onze landgenoot was het zijn derde competitietreffer van het seizoen. Leipzig ging de thuismatch uiteindelijk met 4-0 winnen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.