Danjuma (ex-Club Brugge) over Champions League met Girona en Lang

Danjuma (ex-Club Brugge): 'Geweldige loting, m'n kameraad Noa Lang appte me al'

Vandaag om 13:17

Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) zit op zijn plek bij Girona FC. De 27-jarige aanvaller staat te trappelen om het op te nemen tegen de Nederlandse teams PSV en Feyenoord. De teams staan tegenover elkaar in de competitiefase van de Champions League. In de Champions League staat Danjuma met Girona tegenover een andere voormalig aanvaller van Blauw Zwart; Noa Lang. De winger staat te popelen om het op te nemen tegen zijn kameraad. 

Girona en Champions League: het was lang een utopie. "Je moet je voorstellen dat ook Girona-supporters van pak 'm beet vijftig jaar oud nog nooit Europees voetbal hebben meegemaakt", zegt Danjuma tegen De Telegraaf. "Nu spelen ze ineens Champions League, lopen ze trots in een shirt met die badge op de mouw. Je voelt bij iedereen in de stad een soort opwinding, dat toch altijd speciale gevoel dat je ook als speler hebt."

"De loting is voor mij geweldig", gaat Danjuma verder. De zesvoudig Oranje-international speelde negen jaar in de jeugdopleiding van PSV. "M'n kameraad Noa Lang appte me kort daarna al. Dat hij gaat meeverdedigen en me echt achterna komt. En woensdag dus tegen Feyenoord. Ik heb sowieso echt zin om me weer aan de mensen in Nederland te laten zien."

Danjuma speelde de afgelopen seizoenen bij Villarreal CF, Tottenham Hotspur en Everton. Niet overal kwam hij veel aan spelen toe. "Ik ben nog zó ambitieus", benadrukt hij. "Ik heb de afgelopen twee jaar ook niet per se als negatief ervaren. Natuurlijk speelde ik niet het gewenste aantal minuten, maar bij Tottenham heb ik enorm veel geleerd, de club speelde Champions League. Bij Everton werd het 'do or die' en alleen maar vechten tegen degradatie. Dan ben jij zelf even niet zo belangrijk, maar de doelstelling van de club."