Duranville viert eerste Bundesliga-minuten bij Dortmund

Daar is Duranville eindelijk, invalbeurt loodst Dortmund nog naar 4-2-zege

Vandaag om 10:02

Geduldig zijn loont. Op speeldag 5 van de Bundesliga heeft Julien Duranville eindelijk zijn eerste minuten mogen maken. De kersverse Rode Duivel viel in op zo'n 25 minuten van het einde. Hoewel hij geen statistiek kon afleveren, stoomde Borussia Dortmund met hem op het veld wel door naar een 4-2-overwinning.

Tot dusver had Duranville enkel nog maar minuten gemaakt in de Duitse Pokal. Vrijdagavond kwam daar ook in de Bundesliga verandering in. Het was geen geschenkje dat trainer Nuri Sahin uitdeelde, wel integendeel. In de thuispartij tegen VFL Bochum stond Dortmund na 21 minuten al 0-2 in het krijt. Op het moment waarop Duranville inviel, in minuut 66 was dat, was de thuisploeg al teruggekomen tot 2-2.

Maar BVB wilde dus meer en rekende daarvoor op Duranville. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht kwam Jamie Gittens vervangen, die tegen Club Brugge in de Champions League nog twee maal gescoord had. Toeval of niet, maar met Duranville tussen de lijnen maakte Dortmund nog twee doelpunten. Via de tweede van de avond van Serhou Guirassy en het slotakkoord van Felix Nmecha zijn Die Borussen voorlopig tweede in de stand, na het foutloze Bayern München.