Nicky Hayen: "Onyedika had totaal geen intentie om speler te raken"

Club Brugge-trainer Hayen: "Onyedika had totaal geen intentie om speler te raken"

Vandaag om 08:20

Nicky Hayen speelde met Club Brugge gelijk tegen RSC Charleroi (1-1). Een belangrijk moment was de rode kaart van Raphael Onyedika. Hayen gaf zijn mening over de rode kaart en de wedstrijd zelf.

Hayen had de felheid liever gezien toen Club Brugge nog met een compleet elftal op het veld stond. "Als we dezelfde intensiteit met 11 spelers toonden als dat we met tien deden, waren we tot meer in staat dan het punt dat we hier vandaag pakken. De laatste dertig minuten, met een man minder, waren het toonbeeld van hoe het wél moet", vertelde Hayen aan Het Laatste Nieuws.

De keeper sleepte nog een punt uit de wedstrijd. "Simon (Mignolet, red.) houdt ons op dat moment fantastisch recht. Ik ben fier op de tien jongens die alsnog een punt over de streep getrokken hebben. Dat moet een boost zijn naar woensdag toe (Club gaat dan op bezoek bij Sturm Graz, red.)", zei Hayen.

Hayen vond de rode kaart voor Onyedika makkelijk gegeven. "Hij had totaal geen intentie om de speler te raken", aldus Hayen.

Club Brugge speelt aanstaande woensdag om 21:00 uur tegen Sturm Graz in de groepsfase van de Champions League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.