Kuyt gaat in op moeilijke situatie bij Beerschot

Kuyt realistisch: 'Er zijn trainers voor minder ontslagen, maar...'

Vandaag om 20:12

Dirk Kuyt hoopt aankomende zondag het tij te keren bij Beerschot met winst in de derby tegen Royal Antwerp FC. Voorlopig pakten de troepen van de Nederlander nog maar één punt in de Jupiler Pro League

Kuyt weet wat er zondag op het spel staat in Antwerpen. "Als ik op straat loop, word ik voortdurend aangesproken door supporters van Beerschot en van die andere club. Van wat ik heb gehoord en gezien, is het een fantastische derby die de afgelopen jaren helaas niet is gespeeld", vertelt Kuijt op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "Ik kijk heel erg uit naar die ervaring."

Terwijl Antwerp bovenin meedraait, is Beerschot momenteel de hekkensluiter van de competitie. "Vriend en vijand geven ons weinig kans, voor de meeste mensen hebben we al verloren. Daarom valt er ook wat te winnen", reageert Kuyt. "We gaan er alles aan doen om een goede prestatie te leveren en zullen nooit opgeven. Dat is het minste dat we terug kunnen geven. We kunnen het negatieve gevoel wegspelen."

Ook kwam de positie van Kuyt ter sprake op het persmoment. "Er zijn trainers voor minder ontslagen, maar ik ben daar niet mee bezig", aldus de trainer. "Ik probeer het maximale uit deze groep te halen, ook al heeft dat tot op heden geen resultaten opgeleverd. Ik richt me op de dingen waar ik invloed op heb. Als we zondag verliezen ben ik doodziek. De consequenties, die zien we daarna wel weer."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.