Denkey staat weer op bij Cercle: "Ik was nooit dood"

Denkey vindt zijn torinstinct terug: "Een lastigere periode, daar leer je uit"

Vandaag om 12:28

Het viel te verwachten dat Cercle Brugge een knalprestatie van Kevin Denkey nodig had om nog eens van een driepunter te mogen proeven. De Togolees pikte er de wedstrijd tegen KAA Gent uit. Cercle won donderdagavond met 2-1, dankzij twee treffers van zijn voet. Denkey is terug!

Nu ja, zelf ziet hij dat enigszins anders. Naar eigen zeggen is Denkey nooit echt weggeweest. "Het is goed dat er even een lastigere periode was, daar leer je uit en boek je progressie van", bekijkt de spits het op zijn manier bij Sporza. "Uiteindelijk word je er dus beter door. Ik was nooit dood, dus dit is niet de wedergeboorte van mezelf."

Tegen Gent moest Denkey zowaar op de bank beginnen. Een gewaagde zet van Miron Muslic, maar eentje die uiteindelijk wel goed uitpakte. In zijn invalbeurt scoorde Denkey twee keer. Zo pakte Cercle nog maar haar tweede zege in deze Jupiler Pro League. "Natuurlijk doet het deugd om opnieuw te scoren en te winnen. Het is verdiend, we heersten op hun helft."

Net als in de voorbije wedstrijden kreeg Cercle voldoende kansen. "Enkel doelpunten ontbraken, maar uiteindelijk kwamen die er wel. We winnen samen, dus het is voor iedereen een opluchting", besluit Denkey. Zondagavond moet De Vereniging die lijn doortrekken. Dan komt met Sint-Truiden een andere staartploeg over de vloer.