Nieuwe Chief Academy van Anderlecht: "Voorliefde voor Neerpede"

Nieuwe Chief Academy van Anderlecht: "Mijn voorliefde voor Neerpede"

Vandaag om 11:20

RSC Anderlecht heeft een wijziging doorgevoerd in haar organigram. Als Chief Academy is Mikkel Hemmersam, die een trainerscarrière najaagt, vervangen door Tim Borguet. De Brusselaar kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging.

Als Chief Academy staat Borguet voortaan in voor de jeugdopleiding op Anderlecht, met de vlotte doorstroming naar de A-ploeg als beoogde doel. Tot dusver was hij binnen de club aan de slag als directeur van de marketing. Nog opvallend: de 35-jarige Borguet is basketbalspeler bij Asse-Ternat. Hij zoekt zelf naar een verklaring voor zijn nieuwe functie. "Mijn voorliefde voor Neerpede is de basis van mijn verbondenheid met RSC Anderlecht", vat Borguet samen op de clubwebsite.

Anderlecht en Neerpede vallen niet los van elkaar te zien, vindt hij. "Onze jeugdopleiding is het hart én het sportief onderscheidend vermogen van deze club. Neerpede is de beste omgeving voor Belgisch toptalent, op en naast het veld." Ook de komende jaren wil RSCA dus stevig inzetten op haar opleiding.

Er staat al een flinke basis, maar Borguet wil de jeugdwerking nog uitbreiden. "Die unieke positie willen we versterken en zo streven naar nog meer continuïteit in de doorstroming en de impact van eigen opgeleid talent. Dat sportief beleid vormgeven en die gedeelde ambities realiseren, doen we met een sterk en complementair team", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.