Geen Rode Duivels in EAFC25:

Rode Duivels ontbreken in gloednieuwe EAFC25: "Niet correct naar ons"

Vandaag om 10:31
Laatste update: om 10:39

Het is een jaarlijkse hoogdag voor voetbal- en gameliefhebbers, want EAFC 25 (het vroegere FIFA) ligt in de winkel. Wie op het spelletje met de Rode Duivels wil spelen, komt echter bedrogen uit. Onze nationale ploeg ontbreekt namelijk.

Op EAFC kan je niet enkel met clubs spelen, maar ook met landenteams. Tot dusver stond België daar vanzelfsprekend altijd tussen. Op de gloednieuwe uitgave is dat anders. De Belgische voetbalbond heeft er zelf voor gekozen om geen licentie af te staan. Bart Cobbaert van de KBVB legt uit waarom. Normaal gezien krijg je als nationale federatie een bedrag om je goedkeuring te geven, maar dat zou nu niet langer het geval geweest zijn.

Daarop besloot de bond om de stekker uit de samenwerking te trekken. "Zeker omdat we hoorden dat andere landen wél nog betaald werden om in het spel te zitten. Daar wringt het schoentje", aldus Cobbaert in Het Nieuwsblad. "De grotere landen betalen ze voor hun licentie en de 'kleinere' landen dwingen ze om die gratis af te staan. Dat is ten eerste niet consequent en ten tweede niet correct naar ons."

Cobbaert benadrukt dat ook de Rode Duivels de afgelopen jaren hun stempel hebben gedrukt op het wereldvoetbal. In zijn ogen zou ook ons land dus bij de "grotere" moeten horen. "We staan zesde op de FIFA-ranking en hebben zelfs jarenlang eerste gestaan. De Rode Duivels zijn een asset waar je het nodige mag voor doen", luidt het oordeel van de KBVB. België is trouwens niet het enige land dat die redenering heeft gemaakt. Zelfs het grote Brazilië is evenmin opgenomen in EAFC.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.