'Serhat Akin (ex-Anderlecht) in voet geschoten na Fenerbahçe tegen Union SG'

'Akin (ex-Anderlecht) kreeg kogel in voet na Fenerbahçe tegen Union SG'

Vandaag om 08:40

Serhat Akin is in zijn voet geschoten na de Europa League-wedstrijd tussen Fenerbahçe en Union SG. De voormalig aanvaller van RSC Anderlecht werd getroffen door gewapende overvallers.

Akin, die tegenwoordig actief is als commentator, gaf zijn mening in het programma rondom de wedstrijd tussen de Turkse club en Union. Na dat programma vond het incident plaats, deelde Akin op sociale media.

'Ze hebben me in de voet geschoten snel nadat ik de studio verliet. Onze laatste woorden waren Fenerbahçe', schreef Akin.

Fenerbahçe reageerde op het incident. 'We veroordelen de gewapende overval op Serhat Akin en wensen hem een spoedig herstel. Als club gaan we ervan uit dat de politie de daders zo snel als mogelijk zal oppakken, opdat ze kunnen berecht worden.'

Collega Tuncay Şanlı bezocht Serhat nog in het ziekenhuis. "Vrijdag zal hij een operatie ondergaan. Uiteindelijk is het niet al te erg, maar dit voorval stemt me triest en kwaad. Hopelijk zal Serhat snel weer de oude zijn."

Akin speelde 71 wedstrijden voor RSC Anderlecht en wist daarin 19 keer te scoren. Dit gebeurde tussen 2005 en 2008.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.