In dit jaar wil Manchester United weer kampioen van Engeland zijn

Manchester United ambitieus: "In 2028 weer kampioen van Engeland zijn"

Vandaag om 08:50

Manchester United moet in 2028 weer kampioen van Engeland zijn, zo onthult algemeen directeur Omar Berrada volgens The Athletic. De Fransman zou de doelstelling op een bijeenkomst op Old Trafford hebben medegedeeld aan het personeel van de Engelse grootmacht.

Berrada kwam deze zomer over van stadsgenoot Manchester City en bevestigt volgens The Athletic grote ambities te hebben met zijn nieuwe werkgever. Zo moet zowel het vrouwenteam van Manchester United als de ploeg van Erik ten Hag in 2028 weer kampioen worden. Het zou een romantische gedachte zijn, aangezien United dan zijn 150-jarig jubileum viert. Binnen de club spreekt men dan ook van 'Project 150'.

"Het is geen tienjarenplan. De fans zouden geen geduld meer hebben als het een tienjarenplan was. Maar het is zeker een driejarig plan om daar te komen", zou Berrada het personeel deze week hebben toegesproken. "Om te denken dat we volgend jaar net zo goed gaan voetballen als Manchester City vorig seizoen tegen Real Madrid speelde, is niet verstandig. En als we mensen valse verwachtingen geven, zullen ze teleurgesteld zijn. Dus het belangrijkste is ons traject, zodat mensen kunnen zien dat we vooruitgang boeken."

Toch steekt de algemeen directeur zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Het ultieme doel voor Manchester United - en dat zal altijd zo zijn - is dat we een uitdager moeten zijn voor de Premier League én Champions League. Dit is één van de grootste clubs ter wereld."

Of Ten Hag in 2028 nog aan het roer staat in het rode gedeelte van Manchester is nog onduidelijk. Wel sprak Berrada eerder nog zijn volste vertrouwen uit in de Tukker. "Erik heeft onze volledige steun. We denken dat hij de juiste manager voor ons is", zei de Fransman destijds.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.