Ajax boekt ruime zege op Besiktas

Godts blinkt uit en helpt Ajax met twee doelpunten aan simpele zege tegen Besiktas

26 september om 23:00

Ajax heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste wedstrijd in de Europa League. Besiktas vwerd met 4-0 verslagen, dankzij twee goals van onder meer Mika Godts

Na vijf minuten werd Ajax voor het eerst gevaarlijk, toen Brian Brobbey Kenneth Taylor vrij voor de keeper zette. Laatstgenoemde wist de bal echter niet optimaal te raken. Enkele minuten later was er weer dreiging van de kant van Ajax, toen Brobbey net niet bij een voorzet van Jorrel Hato kon. Daarna testte Mika Godts de doelman, Mert Günok, die redding kon brengen. Fitz-Jim wist ook de rebound niet te verzilveren.

Na een half uur was het wel raak voor Ajax. Na een matige uittrap van Günok veroverde Ajax de bal en kwam Taylor door aan de linkerkant. Zijn voorzet bleef hangen in het strafschopgebied, waarna Fitz-Jim attent binnentikte: 1-0.

Via Almoatasembellah Al Musrati toonde Besiktas zich na 36 minuten voor het eerst dreigend. De middenvelder beproefde zijn geluk toen hij Remko Pasveer ver voor zijn doel zag staan, maar scoren deed hij niet. Kort voor rust zette Bertrand Traoré goed voor, maar Brobbey en Godts waren net te laat om de bal binnen te glijden.

Ajax begon sterk aan de tweede helft en verdubbelde kort na rust de voorsprong. Traoré wist Godts te vinden, die de doelman van de Turken wist te verschalken. Eén minuut later volgde bijna de 3-0, maar Traoré raakte de paal. Kort hierna veerde het publiek in de Johan Cruijff ArenA toch weer op. Na een fraaie aanval werd Taylor in stelling gebracht. De middenvelder faalde niet en zette de 3-0 op het scorebord.

Het kon niet op voor de Amsterdammers, die na ruim zeventig minuten op een 4-0 voorsprong kwamen. Kristian Hlynsson speelde Christian Rasmussen in, die zijn tegenstander goed voorbij ging en de bal vanaf rechts voor gaf. Godts wist wel raad met de kans en scoorde zijn tweede van de avond, waarmee hij tevens de eindstand bepaalde.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.