Dreigementen van Beerschot-fans, maar uitfans mogen wél naar Antwerpse derby

26 september om 21:47

In de stadsderby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot zondagmiddag zullen er dus toch uitfans aanwezig mogen zijn. Even werd daarvoor gevreesd, maar Bart De Wever laat toch supporters van Beerschot toe.

In de aanloop naar de Antwerpse derby tussen Antwerp en Beerschot dreigde de aanhang van Beerschot al dat het de derby bij een slechte prestatie vroegtijdig zou staken. Zij willen zich niet naar de slachtbank laten leiden en kondigden acties aan. Even leken er daardoor geen uitfans aanwezig te mogen zijn op de Bosuil.

Die beslissing genoot echter de voorkeur van niemand, maar de beslissing lag bij Burgemeester De Wever. Die heeft volgens Het Nieuwsblad uiteindelijk ook besloten om toch gewoon uitfans toe te laten, al zal de politie wel paraat staan om eventuele rellen te voorkomen. "Uiteraard zullen verder alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen getroffen worden", klinkt het binnen het kabinet van De Wever.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.