KAA Gent geeft peperdure aanwinst nog niet op: "We geloven nog heel erg in hem"

26 september om 20:22

KAA Gent investeerde afgelopen jaar stevig in de komst van Momodou Sonko, die zo'n zeven miljoen euro had gekost. De negentienjarige flankaanvaller werd voor de neus van onder meer Club Brugge aangetrokken, maar wist voorlopig nog niet te overtuigen. Toch blijft men bij Gent hopen.

Onder Hein Vanhaezebrouck kwam Sonko vorig seizoen amper aan bod en kreeg hij ook flink wat kritiek van de voormalige trainer van de Buffalo's. Ook onder Wouter Vrancken kon Sonko zich voorlopig nog niet in de basis van Gent werken. Toch geeft men de jonge Zweed nog niet op bij de Buffalo's.

"Of hij al weg mag? We geloven nog heel erg in Sonko", geeft sportief directeur Arnar Vidarsson aan bij Extra Time. "Het is super moeilijk met dat prijskaartje achter zijn naam te voetballen. Hij heeft daar nooit om gevraagd. Je kan nooit voorspellen hoe een speler zich gaat aanpassen", klinkt het.

Volgens Vidarsson heeft de jonge Sonko namelijk nog wat tijd nodig. "Hij is 19 jaar. Daar moeten we als club beter in zijn, in verband met die omkadering en sociale cel. Wat die jongen bij Häcken in Zweden deed, dat was ongelooflijk. Het is geen toeval dat Club Brugge hem er ook absoluut bij wou. Wij moeten hem ook helpen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.