KV Mechelen sluit eindelijk deal met de fiscus

KV Mechelen is van fiscus verlost, 'Propere handen'-dossier is eindelijk toe

26 september om 14:15

KV Mechelen heeft na jarenlange onderhandelingen een akkoord gesloten met de fiscus in verband met verdachte financiële structuren en betalingen uit het verleden. ‘Eindelijk kunnen we zure bladzijde omslaan’, meldt de club op X.

De leiding van KV Mechelen was lange tijd met de fiscus in conclaaf over een de hoogte van de boete. Het dossier ‘Propere Handen’, zoals het bekend is komen te staan, kan nu dus eindelijk toe voor Malinwa.

‘De club werd nergens voor veroordeeld, maar wordt wel getaxeerd op vermeende onjuiste handelingen door enkelingen die tijdens het onderzoek werden vastgesteld’, ligt de club in een verklaring toe.

‘KV Mechelen heeft de voorbije jaren intensief meegewerkt aan zowel het strafrechtelijke alsook het fiscale onderzoek en zocht intensief en langdurig naar een haalbare oplossing met de bijzondere belastinginspectie’, valt er verder nog te lezen. 

CEO Frank Lagast van KV Mechelen toonde zich opgelucht. “De club en de huidige aandeelhouders willen deze zure bladzijde eindelijk definitief omslaan”, verklaart hij. “Na dit akkoord kan de club met vertrouwen vooruitkijken en onze visie op lange termijn veiligstellen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.