'FC Barcelona zet clausule van 500 miljoen euro in contract van Bernal'

26 september om 13:29
Laatste update: 26 september om 13:23

De contractverlenging van de zeventienjarige Marc Bernal bij FC Barcelona wordt spoedig wereldkundig, zo meldt Fabrizio Romano. De talentvolle middenvelder kampt momenteel met een zware kruisbandblessure, maar hij gaat bijtekenen tot medio 2029. In het nieuwe contract van Bernal komt ook een duizelingwekkende afkoopclausule te staan.

De jonge Bernal begon het seizoen als basisspeler bij Barça, maar een maand geleden scheurde hij zijn voorste kruisband af. Daardoor zit het seizoen van de talentvolle jeugdinternational er al op. Toch wil Barcelona de stormachtige ontwikkeling van Bernal belonen met een nieuw contract. De huidige verbintenis van de linkspoot loopt in de zomer van 2026 af.

Het nieuwe contract moet Bernal tot de zomer van 2029 verbinden aan Barcelona. De verlenging lijkt spoedig wereldkundig te worden: Barcelona is nu bezig met het klaarmaken en ondertekenen van alle documenten, waarna het nieuws officieel gemaakt kan worden.

In de nieuwe verbintenis zal ook een afkoopclausule van 500 miljoen euro komen te staan. Afkoopclausules zijn naar Spaanse wetgeving verplicht en daardoor kiezen de Spaanse clubs er vaak voor om een torenhoge som in het contract van hun oogappeltjes te zetten. Lamine Yamal, Alejandro Balde en Gavi hebben bij Barcelona zelfs een afkoopsom van één miljard euro in hun contract staan.