Bezoekende coach is ontgoocheld: "Waren de evenknie van Anderlecht"

26 september om 13:00

Anderlecht is goed begonnen aan de Europa League met een 2-0 zege tegen Ferencvaros. De bezoekende coach Pascal Jansen was na de partij ontgoocheld. Hij vond dat er meer inzat voor zijn team.

"Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in het overgrote deel van de partij", aldus Jansen bij Het Nieuwsblad. "We hadden controle en gaven ook weinig weg, en dan ging het na een uur mis. En dan sta je ineens op een dubbele achterstand. We streden nadien voor de aansluitingstreffer. Die kwam er ook. Ook de gelijkmaker had nog gekund, maar er werd in het slot te weinig gevoetbald door de vele fouten aan beide zijden."

Anderlecht zette afgelopen week Brian Riemer aan de deur, maar van een verrassingseffect was er volgens Jansen geen sprake. "Ze speelden wel met twee echte buitenspelers (Samuel Edozie en Francis Amuzu, red.). Dat was misschien het meest verrassende, want dat was niet het geval in de vorige matchen. Maar we gingen daar goed mee om. We waren de evenknie. We hadden hier vanavond helemaal niet hoeven te verliezen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.