Kasper Dolberg reageert na zege RSC Anderlecht op Ferencvaros

Dolberg ziet ommekeer bij Anderlecht: "Hebben gevochten voor elkaar"

26 september om 08:35

Kasper Dolberg zette woensdagavond tegen Ferencvaros een penalty om en dat betekende zijn eerste treffer sinds begin augustus. De Deense spits vond dat RSC Anderlecht een goede partij had gespeeld.

Dolberg had dit seizoen pas één doelpunt gemaakt, in de partij tegen OH Leuven op 10 augustus, maar dat weerhield hem er niet van zich achter de penalty te zetten. "Ik voelde dat we met vertrouwen speelden", zei de aanvaller achteraf bij Sporza. "Er waren goede combinaties en we hebben gevochten voor elkaar."

De twee doelpunten, die na een uur spelen vlak achter elkaar vielen, waren zeer welkom en in Dolbergs ogen een terechte uitdrukking van de krachtsverhoudingen. "Bij periodes hebben we prima voetbal gespeeld. Eerlijk gezegd voelde ik dat we - zeker in de eerste 25 minuten - de bovenhand hadden. Zelfs zonder veel te creëren. Na die goals kregen we meer vrijheid."

De overwinning was voor iedereen die paars-wit een warm hart toedraagt hard nodig, na een paar weken zonder driepunters. Dat deed ook de stemming in het team goed. "Je voelt dat de sfeer in het team uitstekend is. Iedereen is positief en wil werken", besloot Dolberg.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.