Dit hebben we geleerd van RSC Anderlecht - Ferencvárosi TC

VP Lessen na Anderlecht – Ferencvárosi TC: Vertrouwen getankt, maar zorgen om veld en Amuzu

26 september om 20:12
Laatste update: 26 september om 20:12

RSC Anderlecht won woensdag in de competitiefase van de Europa League van Ferencvárosi TC. Paars-wit haalde het met 2-1 van de Hongaren. Wat moet je onthouden van de zege? VoetbalPrimeur.be praat je bij. 

Sterke start
Hubert koos in de punt van de aanval voor Dolberg. Die werd bijgestaan door Amuzu en Edozie, die laatste verving op de rechterkant van Dreyer. De Deen was immers net vader geworden. Mede door de snelheid van Amuzu en de dribbelvaardigheid van Edozie kon Anderlecht er snel uitkomen. Paars-wit legde zijn beste openingsfase van de laatste weken op de mat. Dat leverde evenwel geen doelpunt op.

Zorgen om het veld
Anderlecht bracht dat voetbal trouwens op een erbarmelijke mat. Het gras van het Lotto Park was al niet te best voor het begin van de partij en de regen in Brussel was ook nefast voor de feestvreugde. Anderlecht probeerde de voorbije dagen het veld in orde te krijgen, maar dat lukte helaas niet. We hebben nu al medelijden met de greenkeeper die alles in orde moet maken voor de komende weken. Een geluk, Anderlecht speelt nu twee uitmatchen. Pas op 6 oktober staat de volgende thuismatch op het paars-witte programma. Dan komt Standard over de vloer.

Vertrouwen getankt
Na vier matchen zonder zege kon Anderlecht nog eens genieten van een overwinning. Het was pas de eerste drie punten voor eigen publiek. De thuiszege tegen STVV was er eentje achter gesloten duren. Ook individueel werd er vertrouwen getankt. Yari Verschaeren had het de laatste weken moeilijk, maar kon eindelijk dit seizoen zijn rekening openen. Ook Kasper Dolberg vond nog eens de weg naar de goal. De spits stond droog sinds 10 augustus.

Pechvogels Amuzu en Angulo
Francis Amuzu viel voor de rust geblesseerd uit. Bij Anderlecht hoopt men dat de schade meevalt. De voorbije seizoenen werd Amuzu voortdurend geplaagd door blessureleed. Het is voor hem en Anderlecht te hopen dat hij er volgende week kan bij zijn op het veld van Real Sociedad. Wie er dan zeker niet zal bij zijn is Nilson Angulo. De vervanger van Amuzu kreeg tien minuten voor het einde van de partij zijn tweede gele kaart en dus rood. Waarom Angulo zijn tweede gele kaart kreeg, leek enkel de scheidsrechter te weten. Hubert zal in Spanje moeten schuiven. Al lijkt de logische keuze Edozie terug naar links en Dreyer op rechts.

Drie belangrijke punten
Anderlecht heeft de ambitie om de volgende ronde van de Europa League te halen. De eerste stap is gezet en dat met behoorlijk voetbal in de beginfase en het rustig blijven in de slotfase met een man minder. Voor dat laatste geven we trouwens nog een pluim aan Dendoncker en Hubert. Op het veld hield de aanvoerder zijn ploegmaats rustig. Terwijl Hubert aan de kant kalmte uitstraalde. Hij ging niet als een gek tekeer, maar bleef het overzicht behouden. Anderlecht heeft weer iets om zich aan op te trekken. Dat was alweer een tijdje geleden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.