RSC Anderlecht wint in Europa League van Ferencvaros

RSC Anderlecht doet uitstekende zaken in Europa League via zege tegen Ferencvaros

25 september om 22:54
Laatste update: 25 september om 22:57

RSC Anderlecht is uitstekend begonnen aan de competitiefase van de Europa League. In het Lotto Park werd met 2-1 gewonnen van de Hongaarse kampioen Ferencvaros. Namens Anderlecht kwamen Yari Verschaeren en Kasper Dolberg tot scoren. Bij Ferencvaros wist Adama Traore het net te vinden. Nilson Angulo kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

RSC Anderlecht ging in het Lotto Park de strijd aan met Ferencvaros in de eerste competitiematch van de Europa League. Het waren de Hongaren die als eerst gevaarlijk wisten te worden.

Na een kwartier spelen was het Anderlecht dat de match langzaam maar zeker in handen kreeg. Er waren kansjes over en weer, maar de grotere kansen tussen de beide ploegen bleven uit.

In de 44e minuut moest Colin Coosemans voor de eerste keer redding brengen namens Anderlecht. Ferencvaros kreeg iets te veel ruimte en wist gevaarlijk te worden tegen paars-wit. De clubs gingen rusten met een brilscore.

In de start van de tweede helft ging het redelijk gelijk op. In de 60e minuut wist Anderlecht via Yari Verschaeren op het scorebord te komen. De middenvelder haalde in een keer uit na een assist van Mario Stroeykens. Zijn poging leek houdbaar, maar verdween toch in het net.

Lang had Anderlecht niet nodig om de voorsprong te verdubbelen. Edozie toonde zich de gehele match gevaarlijk en kreeg in de 66e minuut een strafschop. Kasper Dolberg nam zijn verantwoordelijkheid en maakte voor paars-wit het tweede doelpunt.

Ferencvaros gaf niet al te veel tegengas na de doelpunten van Anderlecht. In de 82e minuut kreeg Nilson Angulo zijn tweede gele kaart. Dit was opmerkelijk te noemen, vooral omdat Endre Botka van Ferencvaros al meerdere keren onbestraft was gebleven.

Na de rode kaart van Anderlecht leek het geloof terug bij de Hongaren. Dit resulteerde in de 86e minuut in de aansluitingstreffer van Adama Traore. Hierdoor werd het nog even spannend in het Lotto Park. In de absolute slotfase werden de duels ook steviger en werden er een aantal hevige tackles uitgedeeld.

Uiteindelijk wist Anderlecht de zege over de streep te trekken, waardoor Anderlecht uitstekend aan de competitiefase van de Europa League begint.