Alderweireld over het belang van Antwerpse derby Antwerp - Beerschot

Alderweireld: “Klassieker, North London, Antwerp – Beerschot doet me meer”

Vandaag om 15:21

Toby Alderweireld, de kapitein van Royal Antwerp FC, blikt vooruit op de derby tussen Antwerp en Beerschot. Zondagmiddag komen de Beren op bezoek bij The Great Old. De aanvoerder van Antwerp vertelt over het belang van de match.

Alderweireld benadrukt het belang van de derby door te vergelijken. De centrale verdediger haalt Feyenoord en PSV door elkaar. “De Klassieker met Ajax tegen PSV. The North London derby tussen Tottenham en Arsenal. De Derbi Madrileno met Atlético tegen Real. Op papier misschien grotere affiches, maar dit doet me meer. De Anwerpse derby in mijn stad”, deelt Alderweireld via de officiële kanalen.

Alderweireld sluit af met een reeks aan clichés voor Antwerp – Beerschot. “Een derby is een wedstrijd die op zichzelf staat. Wij hebben meer punten, maar de vorm van de dag zal heel bepalend zijn. Het wordt zaak om het hoofd erbij te houden. We bereiden deze wedstrijd daarom op exact dezelfde manier voor als alle andere competitiewedstrijden.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.