Jones over blessure bij Manchester United

Rentree bij Manchester United bleek al snel onmogelijk: 'Ik had er echt zin in'

Vandaag om 15:04

Phil Jones hoopte een frisse start te kunnen maken tijdens de eerste voorbereiding van Erik ten Hag bij Manchester United. De centrale verdediger kwam net terug van een zware blessure en merkte al snel dat het niks ging worden.

De 32-jarige Engelsman voelde tijdens de eerste trainingssessie van Ten Hag al dat het niet goed zat. "Ik had er echt zin in, Ten Hag was net binnengekomen", blikt Jones terug bij de It's All Kicking Off-podcast. "Ik voelde mijn knie weer een beetje, maar ik dacht dat het op een gegeven moment weg moest gaan."

Niets bleek minder waar voor Jones. "Ik kon de bal niet passen met mijn rechtervoet. Ik kon wel door de grond zakken", vervolgt hij. "Ik dacht: Deze manager is net nieuw en ik kan niet na twintig minuten al opgeven. Ik kwam de sessie door en speelde de bal maar telkens met de buitenkant van mijn linkervoet."

Jones merkte al gauw dat het echt foute boel was en dat hij op deze manier niet kon blijven voetballen. "Bij elke bocht of sprint voelde ik het. Ik wist: dit kan niet zo doorgaan. Tijdens een drinkpauze ging ik naar de fysiotherapeut en zei: Dit is mijn laatste training. Tot op de dag van vandaag was het mijn laatste training", aldus Jones.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.