Mbappé weken aan de kant bij Real Madrid

Aderlating voor Real Madrid: Ancelotti mist Mbappé in derby tegen Atlético

Vandaag om 14:32

Real Madrid moet het in de komende wedstrijden stellen zonder sterspeler Kylian Mbappé. De club meldt dat de Fransman een blessure heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Alavés en volgens Spaanse media moet hij daardoor drie weken toekijken.

Uit verschillende testen is gebleken dat Mbappé een blessure aan een spier in zijn linkerbovenbeen heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Alavés. Daarin kwam hij wel tot scoren. Volgens Real Madrid is het afwachten hoe de revalidatie zal lopen, maar volgens Spaanse media ligt Mbappé er zeker drie weken uit. Dat zou betekenen dat hij de wedstrijden tegen Atlético Madrid, LOSC Lille en Villarreal moet missen.

De blessure lijkt ook slecht nieuws voor de Franse bondscoach Didier Deschamps te betekenen. Mbappé lijkt ook niet mee te kunnen doen aan de Nations League wedstrijden van het Franse nationale elftal. Deschamps en zijn ploeg spelen op 10 oktober tegen Israël en vier dagen later tegen België. Tegen Alavés vroeg Mbappé in de slotfase om een wissel omdat hij last had van zijn bovenbeen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.