Real Madrid wint ternauwernood van Alaves

Real Madrid ontsnapt na razend spannende slotfase tegen Alaves

24 september om 23:20

Real Madrid is dinsdagavond tegen Deportivo Alaves bijna tegen puntenverlies aangelopen. Nadat de openingstreffer al in de eerste minuut viel, leek een monsterscore even in de maak. Uiteindelijk werd het, mede door een treffer van Kylian Mbappé en een vreemde slotfase, 3-2.

Real speelde afgelopen zaterdag nog tegen Espanyol, dat met 4-1 werd verslagen. Ondanks de korte herstelperiode, had trainer Carlo Ancelotti opnieuw basisplaatsen over voor Mbappé, Rodrygo, Jude Bellingham en Thibaut Courtois. Ook Lucas Vazques stond in de basis. De veelzijdige Spanjaard opende al na één minuut spelen de score: 1-0.

Alaves had weinig tot niets in de melk te brokkelen, en kreeg op slag van rust de 2-0 om de oren. Mbappé, tegen Espanyol ook trefzeker, zette de aanval zelf op met een schitterend hakje, en rondde enkele seconden later ogenschijnlijk rustig af. Toen collega-aanvaller Rodrygo slechts drie minuten na de theepauze de 3-0 maakte, leek de zege voor De Koninklijke een feit. Tot ieders verrassing werd het in de slotfase opeens nog spannend, toen Carlos Benavidez de 3-1 maakte, en Kike Garcia één minuut later ook de 3-2 maakte. Real zwijnde, maar trok de driepunter uiteindelijk wel over de streep.

Real nadert Barcelona door de overwinning tot één punt (18 om 17). Wel heeft de Catalaanse aartsrivaal één wedstrijd minder gespeeld. Op 26 oktober staan de twee grootmachten voor het eerst dit La Liga-seizoen tegenover elkaar.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.