FC Barcelona wil transfers Szczesny en Costa als opvolgers Ter Stegen

'Barça hakt knoop door over vervanger Ter Stegen: oplossing voor lange termijn ook geïdentificeerd'

Vandaag om 11:43

FC Barcelona weet welke keepers prioriteit hebben om Marc-André ter Stegen te vervangen, aldus Mundo Deportivo. Wojciech Szczesny is de optie voor de korte termijn, Diogo Costa moet de Duitser op de lange termijn vervangen.

Barça moest op zoek naar een nieuwe doelman nadat Ter Stegen geblesseerd raakte in het duel met Villarreal. Voor de Duitser is het seizoen daarmee voorbij. Barça had een aantal namen op het oog als vervanger voor de korte termijn. Keylor Navas, Jordi Masip en Szczesny passeerden de revue, maar volgens Mundo Deportivo is de keuze gevallen op laatstgenoemde. Inmiddels heeft Barça contact gelegd met de reeds gestopte Pool.

Ter Stegen is inmiddels 32 dus zoekt Barça ook een optie voor de lange termijn. Daarvoor is Diogo Costa van FC Porto in beeld. De 25-jarige Portugese doelman heeft nog een contract tot de zomer van 2027 en hij wordt gezien als één van de grote talenten in de keeperswereld. Volgens Transfermarkt ligt de huidige waarde van Costa op 45 miljoen euro, wat te veel lijkt voor het noodlijdende Barcelona.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.