Wijndal (ex-Royal Antwerp) kon naar Galatasaray maar club liet niets meer horen

'Wijndal kon ploegmaat Mertens en Batshuayi worden, maar hoorde plots niets meer'

Vandaag om 08:03

Er zou kort sprake zijn geweest van een mogelijke transfer van ex-Antwerp-speler Owen Wijndal naar Galatasaray, waar onze landgenoten Dries Mertens en Michy Batshuayi onder contract staan. Dat meldt de Nederlandse krant AD. De verdediger hoorde echter daarna ineens niets meer van de Turkse topclub. 

Volgens het Algemeen Dagblad stond Wijndal afgelopen zomer voor een zeer lage prijs in de etalage bij Ajax en was er toen kort sprake van interesse van Galatasaray. De Turkse topclub was de enige geïnteresseerde ploeg waar de verdediger zelf ook oren naar had, maar van doorpakken was geen sprake. Galatasaray liep Champions League-voetbal mis en liet niets meer van zich horen inzake Wijndal.

Ajax probeerde Wijndal afgelopen zomer naarstig te verkopen, maar dit lukte uiteindelijk niet. Clubs als Panathinaikos en Basaksehir toonden interesse, maar de linksback liet weten dat hij zelf niet naar die ploegen wilde. Galatasaray was dus het enige team waar Wijndal Ajax wel voor wilde inruilen. De verdediger werd afgelopen zomer terug gezet naar het tweede, maar inmiddels zit hij weer bij de selectie en mocht zelfs invallen tegen Go Ahead Eagles.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.