Roland Juhasz ziet RSC Anderlecht niet winnen van Ferencvaros

Oud-speler Juhasz ziet Anderlecht niet winnen: "Ferencváros heeft reële kans"

Vandaag om 07:47
Laatste update: om 07:49

De Hongaarse ex-speler van RSC Anderlecht Roland Juhasz is even terug in ons land. De gewezen verdediger werkt als commentator voor de Hongaarse televisie en doet verslag van de match tussen paars-wit en Ferencváros.

In betere tijden won Juhasz met Anderlecht vier landstitels en één keer de beker, maar met het recente ontslag van Brian Riemer staan de zaken er bij paars-wit momenteel heel anders voor. "Uit mijn tijd als speler weet ik dat een team net na een trainersontslag dikwijls met veel vragen in zijn hoofd zit", zegt Juhasz daarover tegen Het Nieuwsblad

"Een interim-coach heeft nooit een makkelijke opdracht", verwijst de Hongaar naar de tijdelijke aanstelling van David Hubert. Hij denkt dan ook dat het woensdagavond lastig wordt voor paar-wit. "Vroeger had ik altijd gezegd dat Anderlecht de favoriet zou zijn, maar nu geef ik Ferencvaros een reële kans op winst."

Van het voetbal dat door zijn oude ploeg gespeeld wordt is Juhasz niet onder de indruk, hij zag de match die Anderlecht in Hongarije speelde tegen Dinamo Minsk. "Ik zag toen een Anderlecht dat met veel lange ballen speelde en begreep niet wat hun plan toen was."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.