Philippe Rommens over zijn stap naar Ferencváros

Geen interesse uit België, dus werd het Ferencváros voor Rommens

Vandaag om 07:31
Laatste update: om 07:31

RSC Anderlecht speelt woensdag in de eerste wedstrijd van de competitiefase van de Europa League tegen Ferencvaros. Bij de Hongaren staat Philippe Rommens onder contract. Ondanks een sterke periode bij het Nederlandse Go Ahead Eagles kon onze landgenoot nooit rekenen op interesse van Belgische ploegen.

Rommens belandde al op jonge leeftijd bij onze noorderburen: hij stapte in 2006 over van de jeugdopleiding van Lierse naar PSV. Uiteindelijk kon hij zich op het hoogste niveau tonen bij Go Ahead Eagles en zo verdiende hij een transfer naar Ferencváros. 

De 27-jarige middenvelder zelf realiseert zich dat hij stappen heeft gemaakt. "De voorbije jaren heb ik een hele ontwikkeling doorgemaakt", zegt Rommens tegen Sporza. "Nu neem ik de verantwoordelijkheid op het veld."

Uit eigen land kreeg Rommens na zijn vertrek nooit meer een aanbod. "Persoonlijk was ik niet bezig met wat ze in België van me dachten", zegt hij daarover "Toen de interesse bij buitenlandse clubs groeide, dacht ik soms wel: zijn er dan echt geen Belgische ploegen die mij volgen?"

Waar dat aan lag is ook voor de voormalig jeugdinternational van de Rode Duivels gissen. "Misschien schrikte de vraagprijs clubs af", vermoedt de speler. Ferencváros betaalde 1,5 miljoen euro voor Rommens aan Go Ahead Eagles.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.