Eerste winterse aanwinst voor Heerenveen een feit

Aan Club Brugge gelinkte Zweedse middenvelder tekent bij Heerenveen

Vandaag om 14:49
Laatste update: om 14:52

Het is nog september, maar de Nederlanders van SC Heerenveen hebben de eerste winterse versterking al binnen. De Zweed Marcus Linday, die ook even door Club Brugge werd begeerd, tekent een contract tot 2029 bij de ploeg van coach Robin van Persie.

Linday komt over van het Zweedse Västerås SK. Afgelopen zomer wilde Heerenveen de 21-jarige middenvelder al naar de Eredivisie halen, maar zijn club werkte niet mee aan een zomerse transfer van hun vaste basisklant. Linday heeft tot nu toe 25 wedstrijden gespeeld voor het gepromoveerde Västerås. Met die club vecht hij nog tot eind november om lijfsbehoud in de Allsvenskan, de hoogste divisie van Zweden.

Eerder was naar buiten gekomen dat ook Club Brugge interesse zou hebben in de Zweedse middenvelder. In eigen land maakte hij indruk en zo speelde hij zich in de kijker van onder andere Blauw-Zwart. Ook het Poolse Lech Poznan en het Nederlandse FC Twente aasdes op de diensten van de jongeling, maar het uiteindelijk dus Heerenveen geworden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.