Sonck ging Nilsson al voor: "Het was dus effectief 10.000 euro boete"

Vandaag om 13:16
Laatste update: om 13:02

Gustaf Nilsson was zondag duidelijk niet tevreden met zijn wissel. De Zweed liet zijn ongenoegen ook duidelijk blijken op de bank, maar Wesley Sonck weet dat er daar best mee kan oppassen...

"Ja, ik heb dat ooit eens anders gedaan", lacht Sonck bij Sporza. "Onder Koeman bij Ajax werd ik er eens afgehaald bij 1-0. Ik had de goal zelfs gemaakt, denk ik. Dus toen ik naar de kant moest, zwaaide ik met mijn armen en zei ik: waarom ben ik het toch altijd? Ik ging nog boos op de bank zitten, maar de volgende dag ging ik me wel verontschuldigen op zijn bureau. 'Het is niet erg,' zei hij. 'Maar dat is dan wel 10.000.'"

Koeman legde hem dus meteen een boete op. "Tja, het was dus effectief 10.000 euro boete. Ik zweer het je: ik ben naar huis gereden, ik was er de hele dag slecht van en wist echt niet wat ik moest doen. Ik was echt aan het trillen... En sindsdien heb ik het nooit meer gedaan natuurlijk. Echt, het zweet loopt weer van mijn rug wanneer ik eraan terugdenk."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.