Vanderhaeghe stelt zich vragen bij Club Brugge: "Zomaar voorbijgelopen"

Vandaag om 12:16
Laatste update: om 12:34

Club Brugge heeft met 2-4 verloren van KAA Gent. De landskampioen kende heel wat pech, maar verdedigde volgens Yves Vanderhaeghe ook niet goed genoeg.

"Het is niet omdat de offensieve spelers de kansen missen, dat er plots laksheid mag optreden", aldus Vanderhaeghe bij Het Laatste Nieuws. "Of minder concentratie. Integendeel, zolang het 0-0 staat, moet je honderd procent scherp zijn. Dat is de basis, ook al kreeg Club kansen om 2-0 of 3-0 voor te staan. Je weet dat je vroeg of laat scoort, en uiteindelijk is dat tegen AA Gent ook twee keer gebeurd."

Mogelijk heeft ook het Europese voetbal een rol gespeeld. "Ik weet uit ervaring dat je vaak op een wolk uit die Champions League komt. Net daarom moet je heel scherp aan de aftrap verschijnen. Bij Club was dat achterin niet het geval. Eén op één werden ze zomaar voorbijgelopen. Ze weken teveel - wat dat betreft kon de ganse ploeg beter doen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.