UEFA-oordeel lekt uit: gastland Duitsland fors benadeeld op EK

Pijnlijk UEFA-oordeel lekt uit: gastland Duitsland is fors benadeeld op EK

23 september om 22:29

Een schokkende ontdekking van Sportschau: het Duitse medium heeft een document in handen gekregen van de UEFA, waarin vermeld staat dat Duitsland in blessuretijd van de kwartfinale tegen Spanje ten onrechte geen strafschop kreeg. 

Sportschau heeft het document ingezien, waarin te lezen is dat de UEFA zelf van mening is dat Duitsland een strafschop toebedeeld had moeten krijgen, nadat Marc Cucurella hands maakte. De vleugelverdediger kreeg de bal in blessuretijd op zijn onderarm, maar arbiter Anthony Taylor zag er geen penalty in. Dat is volgens de UEFA dus een foute beslissing geweest, weet Sportschau.

In het document wordt naar verluidt aangegeven dat de arm van Cucurella niet dicht bij het lichaam zat, waardoor een strafschop de juiste straf was geweest. 'De verdediger keert een schot op doel met zijn arm. Doordat de arm niet dicht bij het lichaam is, wordt het lichaam groter gemaakt. Daarom was een strafschop de juiste beslissing', luidt het oordeel van de UEFA. Nadat er geen penalty werd gegeven, draaide het duel uit op een verlenging. Daarin wist Spanje uiteindelijk een het langste eind te trekken. Uiteindelijk wonnen de Spanjaarden het toernooi.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.