PRD spaart Boterberg en Laforge niet na fout Burgess: "Heb hier geen uitleg voor"

Vandaag om 18:44

Het duel tussen Standard en Union leverde geen winnaar op, maar was er wel eentje met één veelbesproken fase. Meer bepaald de fase waarin Christian Burgess een duidelijke fout beging, maar niet werd bestraft. Een flater van de wedstrijdleiding.

In de tweede helft leek Standard-speler Benjdida alleen op weg naar doel te gaan, maar werd hij nog foutief afgestopt door Burgess. Scheidsrechter Jan Boterberg zag er onbegrijpelijk echter geen fout in en ook VAR Nicolas Laforge greep niet in. Een foute beslissing, klinkt het nu bij het Professional Refereeing Department, dat daarmee ook de mening volgt van het panel van 'Tijd voor Voetbal' in aflevering 10.

"Ik heb hier jammer genoeg geen uitleg voor", zegt Refereeing Technical Director Jonathan Lardot. "Dit had gewoon rood moeten zijn en de VAR had hier ook zeker moeten tussenkomen. Dit is een menselijke vergissing, maar ik wil geen excuses zoeken."

"Het stoort me wel dat we in deze fase de fair-play van de spits van Standard niet belonen, die gewoon verder wil spelen. Dit gaat tegen het voetbal in en had een rode kaart en VAR-ingreep moeten opleveren", besluit Lardot.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.