Roma-eigenaar wil ook Everton overnemen

'AS Roma-eigenaar heeft zo'n 600 miljoen euro over voor Everton-overname'

Vandaag om 14:55

De Amerikaan Dan Friedkin is volgens de BBC weer in gesprek met Everton om de Premier League-club over te nemen. In juli werden de onderhandelingen tussen Friedkin en Everton nog stopgezet.

Friedkin, eigenaar van de Friedkin Group, nam in 2022 Serie A-grootmacht AS Roma over. De groep is opnieuw om de tafel gegaan met Farhad Moshiri, de grootaandeelhouder van Everton. Nu ligt een positieve uitkomst wél in de lijn der verwachting volgens de BBC.

Eerder deze zomer bereikte Friedkin al een principe akkoord met Moshiri omtrent het overnemen van 94 procent van de aandelen. Vanwege een aantal leningen van de club uit Liverpool bij andere investeerders, kwam er uiteindelijk geen finaal akkoord.

Volgens Sky Sports is Friedkin bereid om een bedrag van tussen de 478 en 598 miljoen euro neer te leggen voor de overname van Everton. De Engelse club kampt al langere tijd met financiële en sportieve problemen. The Toffees staan na vijf duels op de negentiende plek in de Premier League en hebben slechts één punt.