Smets (KRC Genk) ziet lange reeks eindigen: "Hij wilde echt meedoen"

Vandaag om 13:16

Matte Smets deed zondag niet mee bij KRC Genk, en dat is best groot nieuws te noemen. Er komt zo namelijk een einde aan een reeks van 5.250 minuten.

Smets had 58 wedstrijden op rij volledig afgewerkt, waarvan 51 met STVV en zeven met KRC Genk. Het komt dus zelden voor dat hij langs de kant blijft, maar coach Thorsten Fink had een goede reden.

"Matte had diarree en was daardoor lichtjes verzwakt", aldus Fink bij Het Belang Van Limburg. “Zaterdag ging het weer een beetje beter, hij gaf ook aan dat hij heel graag wilde spelen. Maar als je met zo’n sterke kern zit als de onze, moet je die als coach ook gebruiken.”

Carlos Cuesta stond nu op de plaats van Smets. "Cuesta was topfit, ook hij is één van de beste verdedigers van het land. Dender was een gevaarlijke tegenstrever met twee snelle spitsen, die heeft Carlos samen met Sadick lamgelegd. Dus ben ik een tevreden coach, ik wil dat zoveel mogelijk spelers hun rol kunnen vervullen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.