Timber en Havertz vestigen negatief Premier League-record, nul aangekomen passes

Timber en Havertz vestigen negatief Premier League-record, nul aangekomen passes

Vandaag om 13:08
Laatste update: om 13:01

Jurriën Timber en Kai Havertz hebben een negatief Premier League-record weten te vestigen. Tegen Manchester City stonden de twee ruim negentig minuten op het veld, waarin ze geen enkele succesvolle pass wisten te geven. Desondanks kan Timber op ruime voldoendes rekenen van de Engelse media.

City en Arsenal hielden elkaar zondag in evenwicht in een spannende kraker, door een late gelijkmaker van de thuisploeg. Timber werd in de blessuretijd pas naar de kant gehaald. Databureau Opta deelt nu een opvallende statistiek: samen met Havertz is de Oranje-international de eerste Premier League-veldspeler ooit die geen enkele succesvolle pass gaf in de 89 minuten of meer die hij op het veld stond. Timber verstuurde zes passes die allemaal niet aankwamen, Havertz zag alle vijf van zijn ballen niet bij een ploeggenoot aankomen.

Desondanks kan Timber op lof rekenen in de Engelse media na zijn optreden in het Etihad Stadium. Zo beoordeelt The Guardian zijn optreden met een 7, terwijl de Nederlander van The Evening Standard een 8 krijgt als rapportcijfer. 'Hij heeft zijn kans gegrepen', zo stelt het laatstgenoemde medium. De tabloids stellen dat Timber Jérémy Doku en Sávio grotendeels onschadelijk wist te maken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.