Deinze blijft overtuigen in CPL en zet ook jonkies van Club NXT opzij

Vandaag om 18:05
Laatste update: om 18:16

Deinze gaat dit seizoen vol voor de promotie en lijkt daar dit jaar ook vol voor te gaan strijden. Ook tegen Club NXT toonde het zich de betere en wist het met 2-0 te winnen van de jonkies van Club Brugge.

Verschillende jonkies van Club Brugge hadden eerder op de week een partij in de Youth League achter de rug, waardoor Robin Veldman besloot om op enkele posities te wisselen. Zo begon topschutter Kaye Furo op de bank, samen met spelmaker Alejandro Granados. Wel kon hij een beroep doen op Jorne Spileers.

Deinze toonde zich echter al snel de betere op het veld, zonder het balbezit ook op te eisen. De beste kansen waren voor de thuisploeg. De doelpunten ook. Al moest Deinze daar 47 minuten op wachten toen Jannes Vansteenkiste (nota bene ex-Club Brugge) Deinze op voorsprong wist te brengen.

Een echt antwoord van Club NXT kwam er niet. Ook niet na de inbreng van onder meer Furo. Deinze wist in het slot wel nog voor de 2-0 te zorgen via Fdaouch, tevens ook de eindstand. Door de winst stijgt Deinze weer naar de tweede plek in de stand, met twee punten achterstand op leider RWDM. Club NXT blijft steken op de elfde plek en heeft nog steeds maar één overwinning beet dit seizoen. Het telt zes punten na vijf partijen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.