Wedstrijdverslag Feyenoord-NAC, scorende Ueda

Ademruimte Priske (ex-Antwerp): Feyenoord wint van NAC, scorende Ueda (ex-Cercle)

Vandaag om 17:33

Brian Priske, de voormalige oefenmeester van Royal Antwerp FC, heeft weer even ademruimte na een 2-0 overwinning op NAC Breda. Feyenoord scoorde via Ayase Ueda (ex-Cercle Brugge) en Quinten Timber en kwamen verder nauwelijks in de problemen. Smet op de middag was de blessure van Santiago Gimenez.

Feyenoord hoopte de oorwassing van donderdag tegen Bayer Leverkusen (0-4) weg te spoelen, maar het was NAC dat fel begon aan de wedstrijd. De Rotterdammers begonnen de eerste minuten juist slordig en onrustig, maar na vijf minuten werd wel de eerste kans gecreëerd. Thomas Beelen greep in en Hwang In-Beom pikte de bal op. De middenvelder stuurde Ibrahim Osman weg en die bood Antoni Milambo de kans om te schieten. Het talent zag zijn inzet geblokt worden.

Daarna werd Feyenoord steeds iets sterker en volgden er een aantal goed uitgespeelde kansen, maar tot treffers leidde het niet. Na 25 minuten kreeg Igor Paixão nog een uitgelezen kans vanuit een vrije trap, maar de Braziliaan schoot ruim over. Niet veel later zat de schrik er flink in toen Gimenez naar zijn hamstring greep. De spits moest het veld per brancard verlaten en zag zes minuten later hoe uitgerekend zijn vervanger Ueda Feyenoord op 1-0 zette. De spits kopte zijn eerste van het seizoen binnen na een uitgemeten voorzet van Gijs Smal. Vlak voor rust vergrootte Hwang de voorsprong nog bijna met een bekeken schot, maar de bal vloog rakelings naast.

Ook in de tweede helft was Feyenoord heer en meester, maar de Rotterdammers scoorden maar niet. Eerst was het Ueda die zich met een mooie beweging en een schot voorlangs liet zien. Daarna stoomde Timber naar voren om de bal panklaar bij Paixão af te leveren. De Braziliaan schoot, maar Daniel Belica kon redding brengen. In de 74 minuut volgde dan toch die verlossende treffer voor Feyenoord. Na een handsbal van Leo Greiml ging de bal op de stip en Timber benutte dat buitenkansje. Daarna volgden er geen grote kansen meer in De Kuip. Het bleef bij 2-0.

Door de goals van Timber en Ueda boekt Feyenoord voor het eerst sinds 18 augustus tegen PEC Zwolle een zege. De Rotterdammers staan nu vijfde in de Eredivisie met negen punten uit vijf duels.