Westrijdverslag Club Brugge 2-4 KAA Gent

Club Brugge gaat ondanks resem aan kansen zwaar onderuit tegen KAA Gent

Vandaag om 15:27
Laatste update: om 15:35

Club Brugge heeft zondagmiddag een lesje in efficiëntie gekregen van KAA Gent. Ondanks een resem aan kansen in de eerste helft voor blauw-zwart, was het KAA Gent dat op voorsprong kwam. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen op 2-4 voor de Buffalo's.

Club Brugge begon erg sterk aan de wedstrijd, met meerdere kansen in de eerste minuten. Na slechts vier minuten was het Mechele die de bal tegen de lat kopte. Enkele minuten later moest Roef opnieuw erg alert zijn op een poging van Nilsson.

Dat overwicht zette zich door gedurende de eerste 35 minuten. Club Brugge dicteerde de wet en had alle controle in handen, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt. Zo'n vijf minuten voor rust zou blauw-zwart het deksel op de neus krijgen.

Gent-spits Dean kon bij de eerste kans van KAA Gent de Buffalo's op voorsprong zetten. Surdez met een fraai balletje in de diepte, waarna de Engelsman knap binnen kon leggen. Alsof dat nog niet gek genoeg was kwam Gent enkele minuten later nog 0-2 op voorsprong na een owngoal van Ordonez.

Na rust moest Club Brugge op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. Het was echter opnieuw KAA Gent dat via Gandelman de score kon openen, 0-3 na 47 minuten. Terwijl het gejuich van de Gent-fans nog niet gestopt was, kon Skov Olsen dan toch scoren voor de thuisploeg.

De tweede helft lag vervolgens veel meer in evenwicht. Club Brugge probeerde opnieuw te domineren maar KAA Gent oogde veel scherper. Na het uur was het opnieuw Gandelman die de Buffalo's op rozen kon zetten. Nilsson pikte in minuut 70 z'n doelpuntje mee en bracht de score op 2-4.

Na maar liefst acht minuten extra tijd zou de wedstrijd ook op 2-4 eindigen. Van een spektakelwedstrijd gesproken...

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.