'Verbijstering' bij FC Barcelona om enkelblessure van De Jong

Blessure De Jong zorgt voor 'verbijstering' bij artsen van Barcelona

Vandaag om 12:16

De medische afdeling van FC Barcelona is 'verbijsterd' door de enkelblessure van Frenkie de Jong. Dat schrijft Diario AS. De Oranje-international traint vijf maanden na zijn uitvallen tegen Real Madrid weer mee met de groep, maar het gevoel in zijn enkel varieert van dag tot dag. Wanneer hij terugkeert is dan ook niet bekend. 

De Jong liep zijn enkelblessure op 21 april op na een duel met Real Madrid-middenvelder Federico Valverde. Aanvankelijk dacht men bij Barcelona dat De Jong zes tot acht weken aan de kant zou staan, waardoor de middenvelder zich begon te focussen op deelname aan het EK. Ook dat ging niet door. 

Een paar maanden later heeft zijn rentree nog altijd niet plaatsgevonden. Afgelopen week verscheen de middenvelder wel weer op het trainingsveld. Niet lang daarna sprak trainer Hansi Flick de hoop uit dat de Nederlander na de interlandbreak in oktober weer aan speelminuten zou kunnen denken, maar de artsen van de Spaanse topclub vragen zich af of dat gaat lukken. 

Voorlopig zou het gevoel in zijn enkel 'van de ene op de andere dag variëren'. Deze wispelturigheid zou voor 'grote verbijstering' zorgen binnen de medische afdeling. Overigens is niet alleen de blessure van De Jong, maar ook zijn toekomst, onderwerp van gesprek in Barcelona. Zo wil hij zijn contract voorlopig niet verlengen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.