Volgende klap voor Ten Hag: dominant United loopt weer averij op in Premier League

Manchester United kan in de Premier League opnieuw niet winnen

Vandaag om 20:23

Manchester United heeft weer averij opgelopen in de Premier League. Op bezoek bij Crystal Palace kwam het zeker niet slecht voor de dag, maar toch bleef United steken op een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor is het derde puntenverlies van het seizoen al een feit voor The Red Devils.

Na een ruime midweekse zege op FC Barsnley in de League Cup (7-0) trad United op Selhurst Park aan tegen Crystal Palace. Ten Hag koos er verrassend genoeg voor om niet Marcus Rashford, maar Alejandro Garnacho op de linkerflank te posteren. Na tien minuten spelen kreeg de Argentijn de eerste kans van de wedstrijd, nadat hij de diepte in werd gestuurd door Joshua Zirkzee. Doelman Dean Henderson wist Garnacho echter van het scoren te houden met een goede redding.

In de minuten die volgden bleef Man United dominant. Matthijs de Ligt kwam uit een corner dicht bij de openingstreffer, terwijl Garnacho ook nog meerdere keren gevaarlijk werd. Daarnaast kregen Zirkzee en Bruno Fernandes eveneens mogelijkheden om een doelpunt te maken. Toch stond bij rust de brilstand nog op het scorebord.

In de tweede helft ging Manchester United vrolijk verder met het creëren van kansen, al was de ploeg van Ten Hag niet meer zo sterk als in het eerste bedrijf. Henderson bleek echter keer op keer een sta-in-de-weg voor de bezoekers. Ten Hag probeerde met invallers Rashford en Rasmus Højlund nog wat te forceren, maar dat lukte niet. Een echt slotoffensief bleef namelijk uit. Zo eindigde de wedstrijd in Londen in 0-0.

Daardoor loopt Manchester United opnieuw averij op in de Premier League. Dit is al de derde keer in de eerste vijf wedstrijden dat Ten Hag en co. punten laten liggen. The Red Devils staan nu op een teleurstellende elfde plek in de competitie. Crystal Palace bezet de zestiende positie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.