Euvrard verbergt ambitie met Dender niet: "We verdienen zesde tot achtste plaats"

Vandaag om 18:40


Elk jaar zijn er wel enkele verrassingen in de Jupiler Pro League, zoals dit jaar ook FCV Dender kon verrassen. Na de promotie wist Dender voorlopig een 11 op 21 pakken en stond het zelfs even aan de leiding. Er wordt nog wel een stevige dip verwacht, maar bij Dender is men nog steeds ambitieus.

Dender nam afscheid van Timmy Simons, maar stelde Vincent Euvrard aan. Die wist ook te overtuigen met Dender. "Het is waar dat we iedereen verrassen, maar we hebben onze plaats niet gestolen", geeft Euvrard aan bij RTBF.

Volgens hem is die plek net buiten de top zes zeker verdiend voor Dender dit seizoen. "Natuurlijk stonden we als leider geklasseerd boven onze kwaliteiten. Maar als je kijkt naar onze statistieken wat betreft doelkansen voor en tegen en het aantal doelpogingen, dan verdienen we een zesde tot achtste plaats", geeft hij aan.

Er wordt nog een vormdip verwacht en Play-Off 1 halen, lijkt onmogelijk. Maar Euvrard is wel ambitieus. "Als ik zeg dat we één procent kans hebben, dan zou ik al arrogant zijn. Ik wil vooral dat we het hele seizoen blijven tonen wat we in de eerste zes matchen op de lat gelegd hebben. We willen vooral de play-downs vermijden. Maar tussen ons gezegd en gezwegen: persoonlijk leg ik de lat hoger. Ik mik op de achtste plaats", besluit Euvrard.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.