Chelsea wint van West Ham & klimt naar plaat drie in de Premier League

Chelsea oppermachtig in derby: Blues klimmen naar tweede plek in Premier League

Vandaag om 15:34

Chelsea heeft een probleemloze zege geboekt op het veld van West Ham United. Nicolas Jackson scoorde twee keer in de beginfase van de derby, die uiteindelijk in 0-3 eindigde.

Stadsgenoten West Ham en Chelsea stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar in het Olympisch Stadion van Londen. Na iets meer dan drie minuten spelen was het al raak: Jackson werd in de hoek weggestuurd door Jadon Sancho, waarna hij een vrije doortocht richting het doel van West Ham kon maken. Álvarez probeerde de spits nog van het scoren te houden met een sliding, maar dat was tevergeefs. Nog geen kwartier later was het vervolgens weer raak. Opnieuw was Jackson de doelpuntenmaker.

In het restant van de eerste helft was Chelsea oppermachtig, terwijl het West Ham amper lukte om een vuist te maken. Direct na de pauze kregen The Hammers de genadeklap. In de omschakeling wist Jackson Cole Palmer met een slim balletje te bereiken. De Engels international wist Alphonse Areola vervolgens te passeren. Na de derde Chelsea-treffer bleef het spelbeeld hetzelfde, waardoor veel West Ham-fans besloten om het stadion voortijdig te verlaten.

Zo eindigde de derby tussen West Ham United en Chelsea uiteindelijk in 0-3. The Blues stijgen daardoor even naar de tweede plek in de competitie, met tien punten uit vijf wedstrijden. West Ham bezet een teleurstellende veertiende positie.