Opmerkelijke schorsing dreigt voor doelman Barkas

Doelman Barkas moet vrezen voor erg bijzondere schorsing, 'Soort keepers-autisme'

Vandaag om 14:44

FC Utrecht-doelman Vasilis Barkas moet om een bijzondere reden vrezen voor een schorsing. De KNVB is het zat dat de dertigjarige Griek zowel voor aanvang van de wedstrijd als na de rust constant als laatste op het veld verschijnt.

De andere spelers en de arbitrage moeten hierdoor minutenlang wachten, stelt RTV Utrecht. De bond stuurde al een officiële waarschuwing vanwege het getreuzel van Barkas. De sluitpost heeft er een routinie van gemaakt om als laatste de kleedkamer te verlaten.

FC Utrecht-keeperstrainer Harald Wapenaar, zelf oud-doelman van de club, spreekt over 'een soort keepers-autisme'. "Dat je dat doet is oké, maar dat doet hij ook nog eens heel erg traag. Dan gaat hij nog plassen en rustig zijn handschoenen aantrekken, shirt goed doen, sokken omhoog. En die grensrechter die ons moet ophalen wordt er helemaal nerveus van", erkent hij.

Barkas snapt dat zijn gedrag voor irritatie zorgt. "Hij snapt het wel, maar dit is zijn comfortzone", aldus Wapenaar, die er niet aan moet denken dat de sluitpost zijn routinie doorbreekt en meteen een blunder begaat. "Laat hem maar lekker een paar seconden wachten. Ik heb al gekscherend gezegd: 'we kunnen hem ook aanvoerder maken.' Want dan móet hij wel als eerste het veld op. Maar daar gaat Ron Jans niet aan beginnen", lacht hij.