Boscagli gaat transfervrij vertrekken bij PSV

Steunpilaar van PSV gaat transfervrij vertrekken: 'Ik ben voor clubs interessant'

Vandaag om 14:14

Olivier Boscagli vertrekt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk transfervrij bij PSV. De 26-jarige verdediger vertelt in de Volkskrant dat hij niet van plan is om zijn aflopende contract te verlengen.

Na het veroveren van de landstitel en vijf seizoenen in Eindhoven, had Boscagli afgelopen zomer zijn zinnen gezet op een transfer. Brighton & Hove Albion wilde acht miljoen euro betalen, plus twee miljoen aan bonussen. Dat was voor PSV te laag, tot teleurstelling van de Monegask. 

"Het was een moeilijke periode", zegt Boscagli in de Volkskrant. "Ik had bij PSV aangegeven dat ik graag verder wilde kijken, maar dat ik mijn contract zou verlengen als er geen club zou komen waar ik naartoe wilde. Ik wilde dat de club iets aan mij zou verdienen, omdat zij altijd heel goed voor mij is geweest."

Met Brighton diende de gewenste stap zich aan, maar toen lag PSV dwars. "Het handelen van de club kwam voor mijn gevoel niet overeen met het gesprek dat ik daarvoor met ze had gehad. Dat was lastig, maar ook dat is voetbal." Heel even spookte het door zijn hoofd om zijn kont tegen de krib te gooien. "Jazeker, want ik weet dat het soms kan helpen in de voetballerij. Maar het past niet bij mijn karakter en ik vond dat ik het niet kon maken tegenover het team en de club."

"PSV is altijd goed voor mij geweest en heeft vertrouwen in mij gehouden, ook tijdens mijn moeilijke eerste seizoen, en toen ik ruim twee jaar geleden een zware kruisbandblessure opliep", vervolgt Boscagli, die na de eerste teleurstelling de knop omzette. "Nu ik komende zomer transfervrij ben, ben ik voor meer clubs interessant." 

Aan het eind van het interview is Boscagli namelijk duidelijk. Hij is niet van plan zijn contract te verlengen. "Zeg nooit nooit, maar op dit moment niet, nee."