HVH over de ‘Google-Spits’ van KV Kortrijk en KRC Genk

HVH over de ‘Google-Spits’ van KVK en Genk: “Ik typ in; ‘Linksvoetige winger’”

Vandaag om 13:46

Hein Vanhaezebrouck was te gast bij de podcast MIDMID. Vanhaezebrouck blikte terug op zijn tijd als hoofdtrainer bij KV Kortrijk. Destijds wist Vanhaezebrouck zijn selectie te versterken met de linksvoetige aanvaller Istvan Bakx. Vanhaezebrouck doet een boekje open over de ‘google-spits.’

Vanhaezebrouck vertelt dat hij als hoofdtrainer van Kortrijk via Google op zoek ging naar een linksvoetige winger. “Ik zocht een linksvoetige winger, een aanvallende winger. Ik heb geluk gehad, ik heb dat daarna nog een paar keer geprobeerd, maar dat was niet meer gelukt”, deelt HVH.

“Ik typ in; een linksvoetige flankaanvaller. En ik krijg een verslag van een amateurtoernooi. Dus ik lees over Istvan Bakx, dat moet zeker geen slechte zijn. Als hij van Cambuur is, dan moeten we daar niet aan beginnen. We hebben geen geld om dat te doen”, geeft Vanhaezebrouck aan.

“Ik kijk, is die van Hoek, er is geen Nederlandse gemeente dichter bij Kortrijk. Een van onze scouts kende hem. Dus ik zei: “Ik vind hem wel goed, alles wat ik erover lees.” En hij was geweldig”, besluit Vanhaezebrouck.

In de zomer van 2007 nam Kortrijk Bakx transfervrij over. Bakx speelde in totaal 64 matchen voor Kortrijk, hierin scoorde hij 18 keer en leverde hij 6 assists af. In de zomer van 2009 maakte Bakx de overstap van de Kerels naar KRC Genk