Hein Vanhaezebrouck over rol als bondscoach Rode Duivels

Vanhaezebrouck over rol als bondscoach: "Hoor je overal maar doet er niet toe"

19 september om 18:26

Hein Vanhaezebrouck nam dit seizoen een pauze als coach. In de tussentijd is hij nog steeds regelmatig te zien op het scherm, zij het in de rol van analist. Ook bij MIDMID was hij te gast. Daar kreeg hij de vraag of hij ooit bondscoach zou willen worden van de Rode Duivels.

Wie daar een duidelijke 'ja' of 'nee' op verwachtte, is eraan voor de moeite. Toen Vanhaezebrouck de vraag kreeg wilde hij ze nog even afwimpelen. "Ja, dat hoor je overal he. Waar je ook bent, zijn dat de zaken die je hoort. Maar dat doet er niet toe", zei Vanhaezebrouck. 

Toch leek hij de deur ook niet helemaal dicht te doen voor de rol als bondscoach. "Je wilt een job waarvan je denkt: 'daar kan ik mijn ding in kwijt, ik kan daar iets toevoegen of bijbrengen", aldus de ex-KAA Gent-coach. "En dan probeer je daar echt het maximum uit te halen."

Vanhaezebrouck gaf daarna nog mee wat zijn doel is als coach. "Mijn grootste doel is: de mensen in het stadion blij maken. Dat is altijd mijn grootste doel", klonk het.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.