Priske (ex-Antwerp) kende in Praag ook een lastige start

'Priske (ex-Antwerp) kende in Praag ook een zware start: 'Gênante poppenkast''

Vandaag om 12:51

Lukas Zelenka, oud-speler van Sparta Praag, doet een boekje open over de tijd van Brian Priske (ex-Royal Antwerp FC) in Tsjechië. De oefenmeester blijkt bij Feyenoord moeite te hebben om de boel aan de praat te krijgen. Volgens Zelenka was de eerste periode van de Deen bij Sparta Praag vergelijkbaar met zijn eerste maanden in Rotterdam. Bij de Tsjechische topclub vertrok Priske uiteindelijk als held.

Zelenka speelde zelf 152 wedstrijden in het shirt van Sparta Praag en volgt de club nog altijd op de voet. Zo maakte hij ook Priske van dichtbij mee. De Deen kende ook in Tsjechië een lastige start. Zelenka keerde zich al snel tegen de oefenmeester door in de pers te roepen dat 'zijn' club een fout had gemaakt. De ex-middenvelder begreep niet waarom Sparta Praag voor een buitenlandse trainer als Priske is gegaan. "Er zijn toch genoeg goede trainers in Tsjechië?", tekent het Algemeen Dagblad op.

Een soortgelijk sentiment heerst in Rotterdam-Zuid, waar, net als in Tsjechië, een hoop te doen is om het 'kringetje' dat Priske zijn ploeg laat vormen. "Een gênante poppenkast", aldus Zelenka. "Dat je dat met kinderen doet begrijp ik nog, maar dit ga je toch niet elke wedstrijd doen voor het publiek? Doe dat lekker in de kleedkamer."

Priske kondigde voor de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen echter aan dat het ritueel inmiddels verleden tijd is. De trainer gaf zich gewonnen: juist wat hij in Praag niet deed. Ook in de Tsjechische hoofdstad vond men dat zoiets niet bij een club van het volk, als Sparta Praag past. Uiteindelijk wist Priske (mét kringetje) echter de harten van de fans te veroveren. 'Iets wat in Nederland nog maar moet blijken...'