De Mil blikt terug op salonremise tussen KVC Westerlo en KRC Genk

De Mil over salonremise: “Zó veel onwaarheden, wilde onschuld uitschreeuwen”

Vandaag om 13:03

Rik De Mil, de hoofdtrainer van Sporting Charleroi, toont zich ook dit seizoen degelijk als oefenmeester bij de Zebra’s. De Mil werd gevraagd om terug te blikken op de salonremise tegen KRC Genk afgelopen seizoen. De match kostte De Mil destijds zijn job bij KVC Westerlo.

De Mil werd gevraagd naar de salonremise en geeft aan dat hij volledig gefocust was op het behoud van Westerlo. “Wat er zich in die laatste minuten onder de spelers heeft afgespeeld, dat heb je als coach niet onder controle en dat was ook iets wat vooraf nooit in me was opgekomen”, citeert Het Laatste Nieuws De Mil.

Vervolgens werd De Mil gevraagd wat hem na de salonremise tussen Genk en Westerlo de meeste pijn deed. “Dat mijn integriteit in vraag werd getrokken. In sommige programma's viel zelfs het woord 'omkoperij'. Daar was ik echt niet goed van. Ik voelde zó veel onrecht. Hoorde zó veel onwaarheden. Ik wilde eerst mijn onschuld uitschreeuwen, en zeggen hoe alles daadwerkelijk in elkaar zat, maar wat bereik je daarmee?”, aldus De Mil.

De Mil sluit af door aan te geven dat hij na de beladen salonremise veel tips heeft gekregen van mensen met ervaring in het voetbal. “Gelukkig wist tachtig procent van de mensen die me kennen hoe ik ben. Hun steun deed deugd”, besluit de hoofdtrainer van Charleroi.