Zetterberg raadt Anderlecht "cocktail Kompany en Riemer" aan

Zetterberg was toch "verrast" door ontslag Riemer: "Zijn discours overtuigde mij"

Vandaag om 11:46

RSC Anderlecht zit in crisis en dus kan een icoon als Pär Zetterberg misschien wat goede raad geven. De oud-middenvelder vindt dat Jesper Fredberg een beetje voorbarig heeft ingegrepen. De oplossing? "Een cocktail Kompany-Riemer."

Zetterberg geeft toe dat hij ietwat "verrast" was door de C4 van Riemer. Anderlecht verloor dinsdag tegen KRC Genk (0-2) pas voor het eerst dit seizoen. "Toen ik na de wedstrijd het stadion verliet — en met wat ik had opgevangen — was ik overtuigd dat Riemer dit weekend tegen Charleroi zijn laatste kans zou krijgen", deelt Zetterberg zijn eigen inkijk bij Het Laatste Nieuws.

Volgens de Zweed waren er verzachtende omstandigheden, zeker afgelopen dinsdag. "Ik vond Genk echt wel goed, hoor", klinkt het. Bovendien had Zetterberg zelf een hoge pet op van Riemer. Beide heren gingen enkele maanden geleden samen iets eten. "Zijn discours overtuigde mij. Hij hield van Anderlecht. Ik hoop dat iets positiefs uit dit ontslag komt."

Wat Riemer vooral verweten werd, was het gebrek aan sprankel in het spel van Anderlecht. Daar slaagde bijvoorbeeld Vincent Kompany eerder beter in, ook al was zijn regeerperiode evenmin een succes over de hele lijn. "Het voetbal onder Kompany was ófwel zeer goed, ófwel zeer slecht. Vincent bracht de stijl van het huis terug, maar hij kreeg geen constante in de resultaten", herinnert Zetterberg zich. Dat hebben Riemer en Fredberg in zijn ogen beter gedaan. "Anderlecht heeft een cocktail nodig van Kompany en Riemer", besluit Zetterberg.