Hubert debuteert zonder Augustinsson, Dreyer en Vertonghen

Interim-trainer Hubert kan bij vuurdoop niet rekenen op ervaren drietal

Vandaag om 10:51

In de eerste wedstrijd van RSC Anderlecht sinds het ontslag van Brian Riemer moet David Hubert de touwtjes in handen nemen. Zaterdagavond komt Sporting Charleroi over de vloer. De interim-coach hoopt natuurlijk meteen zijn stempel te drukken, maar moet wel enkele ervaren pionnen missen.

Zoals bekend ligt Thorgan Hazard nog lang in de lappenmand en ook het herstel van Jan Vertonghen heeft vertraging opgelopen. Daarnaast zijn zowel Ludwig Augustinsson als Anders Dreyer niet op tijd fit geraakt voor de confrontatie met De Carolo's. Beide Scandinaviërs ontbreken dan ook in de wedstrijdselectie van Hubert. 

Daarin is wel een plekje voorbehouden voor Anas Tajouart, een jongeling van de RSCA Futures. Hij wacht tot dusver nog op zijn debuut voor de hoofdmacht. Verder valt op dat Leander Dendoncker ditmaal wel bij de middenvelder wordt geschaard. Vorig weekend tegen KVC Westerlo, toen de zomeraanwinst zijn terugkeer vierde, stond Dendoncker nog te boek bij de verdedigers. Een teken aan de wand dat Hubert hem op de middenstrook zal posteren?